E- Çayırova

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
E- Çayırova

Dünya'da 13 Ülke, Türkiye'de 42 İl Bizi Takip Ediyor.Sesimiz Her Yerde.Her Zaman 1 Numarayız Teşekkürler...


    milliyet gazetesi

    sertac51
    sertac51
    Profesyonel Üye
    Profesyonel Üye


    Mesaj Sayısı : 490
    Kayıt tarihi : 02/05/07
    Points : 31052
    Reputation : 2

    milliyet gazetesi Empty milliyet gazetesi

    Mesaj tarafından sertac51 Salı 22 Mayıs 2007 - 20:21

    Milliyet Doğan grubuna bağlı günlük Türkçe bir gazetedir

    Tarihçe [değiştir]
    Kuruluş yılları [değiştir]Kurucusu Ali Naci Karacan olan Milliyet gazetesinin ilk sayısı 3 Mayıs 1950 tarihinde yayımlandı. Gazetenin ilk yazarları arasında Refik Halid, Bedii Faik, İsmail Hami, Ulunay bulunuyordu. Abdi İpekçi 1954'te yazı işleri müdürü olunca Milliyet gazatesi Türkiye'nin en etkili siyasi gazetelerinden biri haline geldi. Peyami Safa, Reşat Ekrem, Çetin Altan gibi yazarlar da Milliyet'de yazmaya başladı.

    Milliyet kurulduğunda önce zamanın Demokrat Parti'sini destekliyordu, giderek sola kaydı. Tirajı 20 binlerden, 100 binlere çıktı. Batı tarzı gazetecilik, Abdi İpekçi'nin dengeli başyazıları, haftalık röportajları, Ali Gevgilili'nin entelektüel yazıları ve açıkoturumları Milliyet'i Babıali'de saygın bir gazete durumuna getirdi. 1960'larda yazı kadrosunda Burhan Felek, Talat Halman, Refik Erduran, Bülent Ecevit, Kemal Bisalman, İsmail Cem, Metin Toker, Hasan Pulur, Sami Kohen, Ümit Deniz, Bedri Koraman, Mümtaz Soysal, Örsan Öymen, Yılmaz Çetiner yer alıyordu.


    Abdi İpekçi cinayeti [değiştir]1970'lerde gazete sosyal demokrat bir çizgiye oturdu ve tirajı 200 binlere çıktı. CHP'ye yakın görünmesine rağmen başta AP olmak üzere sağa da yer veriyordu. 1970'lerin terör ortamında gazetenin başyazarı ve yönetmeni Abdi İpekçi siyasi amaçlı bir suikasta hedef oldu. 1 Şubat 1979'da, İstanbul Nişantaşı'nda bugün adını taşıyan caddede otomobilinin içinde silahlı bir saldırıya uğrayarak öldürüldü. Suikasttan sorumlu olduğu belirlenen Mehmet Ali Ağca 25 Haziran 1979'da yakalandı. Ancak 23 Kasım 1979'da tutuklu bulunduğu askeri cezaevinden kaçan Ağca 13 Mayıs 1981'da Papa II. Jean Paul'e karşı yaptığı suikast girişimiyle kendisini ve Milliyet gazetesini dünya gündemine soktu. Abdi İpekçi suikastı Türkiye'yi 12 Eylül Darbesine götüren önemli şiddet eylemlerinden biri olarak anılmaktadır.


    12 Eylül darbesi sonrası [değiştir]1980'li yıllarda Ercüment Karacan gazeteyi Aydın Doğan'a sattı. Milliyet, 12 Eylül askeri darbesinden sonra zor günler yaşadı. Başyazarlığı bir süre Ali Gevgilili yaptı, bir süre de Mehmet Barlas aynı görevi üstlendi. Çok sık genel yayın yönetmeni değiştiren Milliyet okuyucu kaybetti, çizgisi belirsizleşti. Ancak, promosyon savaşları döneminde, ansiklopedi ve karton oyuncaklarla tekrar tiraj ve gelir artışı sağladı. Eş zamanlı olarak yapılan halka arz ile Milliyet büyük bir gelir elde etti ve güçlenme olanağı buldu.


    Günümüzde Milliyet [değiştir]
    Milliyet Gazetesi'nin logosuMilliyet, Sedat Ergin'in 2005 yılında genel yayın yönetmenliği görevini üstlenmesinden sonra ortanın solunda yer alan siyasi çizgisini tekrar sabitleştirdi. İktidara 'muhalif' diye nitelenebilecek haberler yayımlamaya başladı. Sedat Ergin genç yazarları öne çıkardı ve Milliyet'i hem okur, hem de fikir olarak gençleştirme çabasına girdi.

    Günümüzdeki Milliyet'in kadrosu Hasan Pulur, Hasan Cemal, Sami Kohen, Güneri Cıvaoğlu ve Çetin Altan gibi köşe yazarlarını içermektedir. Ayrıca Türkiye'deki siyasi gelişmeleri, gerekirse, içinde çıktığı milliyetçi - muhafazakar kökeni de eleştirerek, bir sosyolog perspektifi ile değerlendiren Taha Akyol, Milliyet'in 'sağda' nitelenebilecek tek yazarıdır. Akyol yazıları ile Milliyet'in düşünsel zenginliğine sağdan katkı sağlamaktadır.

    Gençlere seslenen Can Dündar, ekonomiyi sokaktaki adama anlatmayı hedefleyen Ayşe teyze yazılarıyla Güngör Uras, ekonomiye daha akademik bakan Hurşit Güneş, siyasî hiciv yazarı Melih Aşık, politika yazarı Fikret Bila, toplumsal gözlem ve eleştirileriyle Metin Münir, eğitimde Abbas Güçlü, ombudsman (Okur temsilcisi) Derya Sazak, Meral Tamer, Ece Temelkuran Milliyet'in yazarları arasındadır.

    Meyhane baskısı denilen akşam baskısı 1990'lı yıllarda kaldırılıncaya kadar gazetenin son sayfası spora ayrılıyordu. Bugünkü Milliyet spordaki öncülüğünü kaybetmiş olmakla birlikte genç futbol yazarlarına verdiği destek ile dikkat çekmektedir. Miliiyet gazetesi DPC tesislerinde, diğer Doğan Yayın Holding gazeteleriyle birlikte basılmaktadır. Her ayın son haftası Kitap Eki verir. Haftasonları iki-üç ek yayınlar.



    mıllıyet gazetesi hakkında resımler
    ===================


    milliyet gazetesi 180px-Milliyet_birincisayfa



    mıllıyet gazetesı hakkında vıdeolar
    =================


    <object><param></param><param></param></object>

    <object><param></param><param></param></object>





    mıllıyet gazetesi resmı sıtesı
    ===========
    milliyet gazetesi Logo

      Forum Saati Cuma 3 Mayıs 2024 - 1:50