1- Domatesli Biberli Yumurta
Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruz.Sigaranın külü yere düşmek
üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmiş demektir. Yumurtaları kırıp sigaramızı
bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde ocağın, altını kapatıyoruz.
2-Biberli Domatesli Yumurta
Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabileceğimiz bu enfes yemek tıpkı
biberli yumurtalı domates gibi pişiriliyor.
3-Makarna
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç izlemeye başlıyoruz. İlk yarının
ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz. Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa
fırlatıyoruz. Yapışırsa pişmiş demektir. Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin
kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru döküyoruz.. (o zaman hem tabak
temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor) Üzerine ketçap sıkıp yiyiyoruz. Not: Fayansa
fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın. Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini
firlattığınız karışıyooo.
4- Tuzlu Makarna
Yapılışı aynı makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan önce tuz koymayı
akıl ediyoruz .. Öyle daha güzel oluyor.
5-Pilav
Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane tane olması
gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun
sürüyor. Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa içine
yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine
pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuz.. Hem bunu süzmeye de gerek yok.
6-Patates Kızartması
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz.
Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden
sadece TV'de pembe dizi varken yapın. Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden
yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.
ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazır Pizza
Pizza mızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini
bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak
tezgahına yapıştırmamak.
Hazır Köfte
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyup köfteleri içine
diziyoruz. Köfteler tavayla aynı renk olmadan altını kapatmak gerekiyor. O yüzden başında
beklemek lazım.
ZOR YEMEKLER
Konserve Türlü
Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üzerine su
koyuyoruz. Pişmesi çok uzun sürüyor. O sebeple başında beklemiyoruz. Gidip TV izliyoruz. Her
seferinde yandıkları için henüz tadına bakamadım ama konservenin üzerindeki resme bakılırsa
güzel bi şeye benziyor.
Tavuk
Yapılışı makarna gibi. Sıcak suyun içine atıyoruz arada pişip pişmediğine bakmak için
hayvanın kaba etine çatal saplıyoruz. Bu yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi
oluyor. Bu yüzden pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz şeker eklenebilir.
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kıymalı Bamya
Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuş kıyma konulmalı. Kıyma kavurmak
çok zor ve zahmetli bir is. Bu yüzden makarna pişirmeyi öneriyorum.
PÜF NOKTALAR
*Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.
*çorba çukur tabakta olur. sulu yemek çukur tabakta olur. ne var ki bunda. bunu yazsam ne
yazmasam ne. hangi alık bilmek ki bunu. hayret bi şey. Ben bile biliyorum
*Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden
anlaşılmaz.
*Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın. Özellikle rendelediğinizde
elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin,
ayni işi görür.
*Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok
kötü patlıyorlar.
*Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler. Şayet geçen ay yaptığınız tavuk kendi kendine
kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir. Sakın yemeyin.
*Sebzeleri pişirdikce vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca çiğ tüketin.
*Karpuz tabağa koyulması fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kaşıkla yiyebilirsiniz.
*Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.
*Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması
için idealdir. Bu bölüme konan şeyler nasıl olsa bir süre sonra unutulur.
*Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsaniz cürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.
*Spagetti pakedini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle
fayansa vurun. Pakedin üst tarafı yırtılacaktır. Belki bu işlem sırasında makarna un ufak
olabilir ama risk almaya değer. Özellikle misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum. Öyle
daha güzel, bu size çok maco bir hava verir.
*Sagda solda kulağıma çalınıyordu. Mutfak robotu denen bişey varmış. Birden içimi bir heyecan
kapladı. Ulan madem bu işin robotu var ben niye koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim. Hemen
gidip aldım bi tane. Eve gelip kutusundan çıkardığımda itiraf etmeliyim ki hayal kırıklığına
uğradım biraz. Ben açıkçası UFO gibi bişey bekliyorum, bu bildiğimiz tencerenin plastiği.
İçindede vantilatör gibi bişey var. Bununla birlikte bi ton plastik zımbırtı daha çıktı içinden
ama bi işe yarayacaklarını sanmıyorum. Neyse fişini taktım denemek için bi tane soğan attım
içine. Bakalım ne yapacak diye bekledim. Kabuklarını bile soyamadı eşşoğlueşek. Paramparça etti
bıraktı. Sinirlendim attım bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir ara yıkayıp o vantilatör gibi
olan şeyi bilgisayarıma takmayı düşünüyorum. Belki fan olarak iş görür. Onun dışında tamamen
para tuzağı. ilerde çıkarsa mutfak androidi almayı düşünüyorum
USTANIN ELİNDEN : BALGAM SOTE
eveeetttt.......... nerden başlasam bilmiyorum.....MALZEMELERİMİZ: öncelikle yaşadıgımız şehirdeki bütün HUZUREVleri tespit ederek.bunların en eski we en köklü olanını buluyoruz..neden mi?? ee biraz sabret.....eeweet huzurevimiz hazırsa buyrun gidelim babuş...yaşlıları ziyaret ettikten sonra, 70 yaş ve üzeri olanları bitarafa ayıklıyoruz...bunları 8-9 ay banyo yapmamalarını sagladıktan sonra,koltuk arası ve baldır arasından bi subardagı ter elde ediyoruzz(bu sosumuz için)..ondan sonracııma,eee hemen bırakmıcaaz bunlarıı....içlerinden en cok sigara içenleri bulduktan sonra,balgam cıkartmalarını saaalicazz..iki subardağı hafif yeşile calan sarımtırak.balgamlarınıda aldıktan sonra huzur evinden ayrılacaaz..ok.. eve getirdiğimiz 1su bardagı ter ile 2 su bardagı balgamımızı tabaklara boşaltıyoruz...bir ay öncesinden bıraktıgımız çöp kutusundan akan suları şırınga yardımıyla , bi yarım litre çöpsuyu elde ediyoruzz..onuda koyduktan sonra sokaga çıkyosunuz.( abi ne güzel hem geziyon hem yemek yapıyon)...eeee türkiye burası,adımın başı,kedi leşi köpek leşii..(yazık yaa!) neyse biz yemegimize dönelim,ewt tahmin ettigniz gibi leş suyuda lazım..biz genelde köpekleri tarcih ediyoruz...(pratik bilgi:leş suyunun kalitesini anlamak için kanından ayyrımış koyu yeşil su olup olmadıgına bakacaksınızz..kanla karışmış su kalitesiz leş suyudur..haahh!! aklınızda bulnsun)...lehs suyumuzuzun yanında hayvancagıgızın hafif cürümüş kuyrunuda alıyoz(isteyen alır) eve geri geliyorus..eee brz gezdik bizde terledik terimiz ziyan olmasın diye azda olsa bi yarım bardak terde biz koyuyoz....eeewwetttt!! önemli olan malzemelerimiz hazır...bunların dışında 2 diş sarmsak,100gr kurumuş bok tozu ve otbüs terminallerinden sipariş verdigimiz 5 poşet kusmuk(ollaala!!).....
YAPILIŞI: İgce kızmış olan tenceremizin içine 2 subardagı balgamı bşaltıktan sonra,4 poşet kusmuk ilave ediyoruz.( öbür 5. kusmuguda meze olarak ayırdık) balgam ile kusmugu iggce öldürdükten sonra kuşbaşı dogradıgımız leş kuyrugunu we koyu yeşil leşsuyunu boşaltıyoruz...15 dakika pişirdikten sonra,kaseye boşaltıgımz çöpsuyu ile kıymış oldugumuz iki diş sarmsakla beraber iigce çırpıyoruz...ewwwet bunlarıda tenceremize kattıktan sonra 100gr boktozunu srpiştirerek,başınız dönene kadar,igce karıştırıyorsunuz........ewt yemegimiz hazırolmak üzere..kokusu gelmiştir burnunuzaaa....60 dakika aralıklı olarak karıştırdıgımz pişmiş olan yemegimizi bi kayık tepsiye boşaltıyoruzz.....biraz sogmaya bıraktıgımızdan sonra ,önceden ayırdıgımız kusmukla birlikte servise sunuyoruz...............
Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruz.Sigaranın külü yere düşmek
üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmiş demektir. Yumurtaları kırıp sigaramızı
bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde ocağın, altını kapatıyoruz.
2-Biberli Domatesli Yumurta
Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabileceğimiz bu enfes yemek tıpkı
biberli yumurtalı domates gibi pişiriliyor.
3-Makarna
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç izlemeye başlıyoruz. İlk yarının
ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz. Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa
fırlatıyoruz. Yapışırsa pişmiş demektir. Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin
kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru döküyoruz.. (o zaman hem tabak
temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor) Üzerine ketçap sıkıp yiyiyoruz. Not: Fayansa
fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın. Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini
firlattığınız karışıyooo.
4- Tuzlu Makarna
Yapılışı aynı makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan önce tuz koymayı
akıl ediyoruz .. Öyle daha güzel oluyor.
5-Pilav
Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane tane olması
gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun
sürüyor. Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa içine
yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine
pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuz.. Hem bunu süzmeye de gerek yok.
6-Patates Kızartması
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz.
Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden
sadece TV'de pembe dizi varken yapın. Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden
yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.
ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazır Pizza
Pizza mızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini
bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak
tezgahına yapıştırmamak.
Hazır Köfte
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyup köfteleri içine
diziyoruz. Köfteler tavayla aynı renk olmadan altını kapatmak gerekiyor. O yüzden başında
beklemek lazım.
ZOR YEMEKLER
Konserve Türlü
Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üzerine su
koyuyoruz. Pişmesi çok uzun sürüyor. O sebeple başında beklemiyoruz. Gidip TV izliyoruz. Her
seferinde yandıkları için henüz tadına bakamadım ama konservenin üzerindeki resme bakılırsa
güzel bi şeye benziyor.
Tavuk
Yapılışı makarna gibi. Sıcak suyun içine atıyoruz arada pişip pişmediğine bakmak için
hayvanın kaba etine çatal saplıyoruz. Bu yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi
oluyor. Bu yüzden pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz şeker eklenebilir.
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kıymalı Bamya
Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuş kıyma konulmalı. Kıyma kavurmak
çok zor ve zahmetli bir is. Bu yüzden makarna pişirmeyi öneriyorum.
PÜF NOKTALAR
*Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.
*çorba çukur tabakta olur. sulu yemek çukur tabakta olur. ne var ki bunda. bunu yazsam ne
yazmasam ne. hangi alık bilmek ki bunu. hayret bi şey. Ben bile biliyorum
*Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden
anlaşılmaz.
*Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın. Özellikle rendelediğinizde
elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin,
ayni işi görür.
*Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok
kötü patlıyorlar.
*Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler. Şayet geçen ay yaptığınız tavuk kendi kendine
kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir. Sakın yemeyin.
*Sebzeleri pişirdikce vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca çiğ tüketin.
*Karpuz tabağa koyulması fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kaşıkla yiyebilirsiniz.
*Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.
*Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması
için idealdir. Bu bölüme konan şeyler nasıl olsa bir süre sonra unutulur.
*Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsaniz cürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.
*Spagetti pakedini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle
fayansa vurun. Pakedin üst tarafı yırtılacaktır. Belki bu işlem sırasında makarna un ufak
olabilir ama risk almaya değer. Özellikle misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum. Öyle
daha güzel, bu size çok maco bir hava verir.
*Sagda solda kulağıma çalınıyordu. Mutfak robotu denen bişey varmış. Birden içimi bir heyecan
kapladı. Ulan madem bu işin robotu var ben niye koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim. Hemen
gidip aldım bi tane. Eve gelip kutusundan çıkardığımda itiraf etmeliyim ki hayal kırıklığına
uğradım biraz. Ben açıkçası UFO gibi bişey bekliyorum, bu bildiğimiz tencerenin plastiği.
İçindede vantilatör gibi bişey var. Bununla birlikte bi ton plastik zımbırtı daha çıktı içinden
ama bi işe yarayacaklarını sanmıyorum. Neyse fişini taktım denemek için bi tane soğan attım
içine. Bakalım ne yapacak diye bekledim. Kabuklarını bile soyamadı eşşoğlueşek. Paramparça etti
bıraktı. Sinirlendim attım bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir ara yıkayıp o vantilatör gibi
olan şeyi bilgisayarıma takmayı düşünüyorum. Belki fan olarak iş görür. Onun dışında tamamen
para tuzağı. ilerde çıkarsa mutfak androidi almayı düşünüyorum
USTANIN ELİNDEN : BALGAM SOTE
eveeetttt.......... nerden başlasam bilmiyorum.....MALZEMELERİMİZ: öncelikle yaşadıgımız şehirdeki bütün HUZUREVleri tespit ederek.bunların en eski we en köklü olanını buluyoruz..neden mi?? ee biraz sabret.....eeweet huzurevimiz hazırsa buyrun gidelim babuş...yaşlıları ziyaret ettikten sonra, 70 yaş ve üzeri olanları bitarafa ayıklıyoruz...bunları 8-9 ay banyo yapmamalarını sagladıktan sonra,koltuk arası ve baldır arasından bi subardagı ter elde ediyoruzz(bu sosumuz için)..ondan sonracııma,eee hemen bırakmıcaaz bunlarıı....içlerinden en cok sigara içenleri bulduktan sonra,balgam cıkartmalarını saaalicazz..iki subardağı hafif yeşile calan sarımtırak.balgamlarınıda aldıktan sonra huzur evinden ayrılacaaz..ok.. eve getirdiğimiz 1su bardagı ter ile 2 su bardagı balgamımızı tabaklara boşaltıyoruz...bir ay öncesinden bıraktıgımız çöp kutusundan akan suları şırınga yardımıyla , bi yarım litre çöpsuyu elde ediyoruzz..onuda koyduktan sonra sokaga çıkyosunuz.( abi ne güzel hem geziyon hem yemek yapıyon)...eeee türkiye burası,adımın başı,kedi leşi köpek leşii..(yazık yaa!) neyse biz yemegimize dönelim,ewt tahmin ettigniz gibi leş suyuda lazım..biz genelde köpekleri tarcih ediyoruz...(pratik bilgi:leş suyunun kalitesini anlamak için kanından ayyrımış koyu yeşil su olup olmadıgına bakacaksınızz..kanla karışmış su kalitesiz leş suyudur..haahh!! aklınızda bulnsun)...lehs suyumuzuzun yanında hayvancagıgızın hafif cürümüş kuyrunuda alıyoz(isteyen alır) eve geri geliyorus..eee brz gezdik bizde terledik terimiz ziyan olmasın diye azda olsa bi yarım bardak terde biz koyuyoz....eeewwetttt!! önemli olan malzemelerimiz hazır...bunların dışında 2 diş sarmsak,100gr kurumuş bok tozu ve otbüs terminallerinden sipariş verdigimiz 5 poşet kusmuk(ollaala!!).....
YAPILIŞI: İgce kızmış olan tenceremizin içine 2 subardagı balgamı bşaltıktan sonra,4 poşet kusmuk ilave ediyoruz.( öbür 5. kusmuguda meze olarak ayırdık) balgam ile kusmugu iggce öldürdükten sonra kuşbaşı dogradıgımız leş kuyrugunu we koyu yeşil leşsuyunu boşaltıyoruz...15 dakika pişirdikten sonra,kaseye boşaltıgımz çöpsuyu ile kıymış oldugumuz iki diş sarmsakla beraber iigce çırpıyoruz...ewwwet bunlarıda tenceremize kattıktan sonra 100gr boktozunu srpiştirerek,başınız dönene kadar,igce karıştırıyorsunuz........ewt yemegimiz hazırolmak üzere..kokusu gelmiştir burnunuzaaa....60 dakika aralıklı olarak karıştırdıgımz pişmiş olan yemegimizi bi kayık tepsiye boşaltıyoruzz.....biraz sogmaya bıraktıgımızdan sonra ,önceden ayırdıgımız kusmukla birlikte servise sunuyoruz...............