E- Çayırova

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
E- Çayırova

Dünya'da 13 Ülke, Türkiye'de 42 İl Bizi Takip Ediyor.Sesimiz Her Yerde.Her Zaman 1 Numarayız Teşekkürler...


    869 TÜRKİYE NİN BARKODU

    cayırovalı
    cayırovalı
    Yetkili
    Yetkili


    Erkek
    Doğum tarihi : 07/02/87
    Mesaj Sayısı : 1452
    Kayıt tarihi : 21/06/08
    Points : 38245
    Reputation : 5

    869 TÜRKİYE NİN BARKODU Empty 869 TÜRKİYE NİN BARKODU

    Mesaj tarafından cayırovalı Paz 16 Kas. 2008 - 14:48

    869 TÜRKİYE NİN BARKODU 16_1111

    PAROLA 869

    TÜRK’ÜN ŞİFRESİ 869

    TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU 869’DA

    ANKARA TİCARET ODASI BAŞKANI SİNAN AYGÜN, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN KURTULUŞUNUN 869 RAKAMINDA GİZLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

    AYGÜN, VATANDAŞLARI BARKODU 869 İLE BAŞLAYAN YERLİ MALI ÜRÜNLERİ SATIN ALMAYA ÇAĞIRDI.

    869’U AL, ÇOCUĞUN İŞSİZ KALMASIN

    Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, yabancı markalı ürünlerin market raflarını istila ettiğini ve ithal ürün tüketimi nedeniyle Türkiye ekonomisinin çıkmaza girdiğini söyledi.

    Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisinin kurtuluş reçetelerinden birinin “869” rakamında gizli olduğunu bildirdi. Türkiye’nin uluslararası barkod numarasının “869” olduğunu belirten Aygün, vatandaşları ithal ürünler yerine barkodu “869” ile başlayan yerli malı ürünleri satın almaya çağırdı.

    TÜRK’ÜN ŞİFRESİ 869

    Ürün üzerinde “değişik kalınlıktaki dik çizgi ve boşluklardan oluşan” simgeye barkod denildiğini ve barkoduna bakarak bir ürünün hangi ülkeye ait olduğunun anlaşılabildiğini belirten Aygün, “Barkod, üzerinde bulunduğu ürünün nüfus cüzdanı gibidir” dedi.

    Günümüzde savaşların topla tüfekle değil parayla yapıldığını vurgulayan Aygün, şunları kaydetti:

    Türkiye ekonomisi bugün güçlü ekonomiler karşısında bağımsızlık savaşı veriyor. Bu savaşta parolamız 869’dur. Yani Türk’ün şifresi 869’dur. Savaşı kazanmak ve başı dik gezmek istiyorsak ülkemizin ürünlerine sahip çıkalım.”

    Leh Kralı borç istediği zaman II. Murat’a “Verelim mi?” diye sorduklarını, II.Murat’ın da, “Borç verin. Bugün borç alan, yarın talimat alır” cevabını verdiğini hatırlatan Aygün, dünya ekonomisine bugün bu anlayışın hakim olduğunu söyledi.

    IMF’den borç alan Türkiye’nin, bu para karşılığında IMF’nin istediği yasaları çıkarmaya zorlandığını da belirten Aygün, şöyle devam etti:

    İthal ürünlere verdiğimiz her kuruş, ekonomimizi çıkmaz sokağa götürüyor, yerli sanayinin bacası tütmez oluyor. Gençlerimize istihdam yaratılamıyor. Yerlisi varken yabancı mal almak, kıt kaynaklarımızının dışarıya gitmesi ve yatırımların azalmasıdır. Azalan yatırım, çoğalan işsizliktir. İşsizliği kendi ellerimizle büyütmeyelim.”

    Tüketim malı ithalatına giden her 6 bin 500 doların Türkiye’de bir kişiyi işsiz bıraktığına işaret eden Aygün, tüketicilere, “869’u al, çocuğun işsiz kalmasın” çağrısında bulundu.

    Aygün, bütün dünyaya küreselleşmeyi tavsiye eden ABD’nin “Buy American” (Amerikan malı al) kampanyaları ile halkını yerli malı ürünler satın almaya teşvik ettiğini ve “Sıradan bir Amerikalı için ülkenin kaderini belirleme zamanı gelmiştir” çağrıları yaptığını hatırlattı.

    Amerika’da yabancı ürün satın almanın, “milyonlarca yurttaşın işini elinden almak, yatırımları baltalamak ve ülkenin çöküşünü hazırlamak” olarak görüldüğünü anlatan Aygün, bu anlayışın Türkiye’de de yerleşmesi gerektiğini söyledi.

    ABD’de kamu alımlarında da yerli malının tercih edildiğine dikkati çeken Aygün, 1933 tarihli “Amerikan Malları Satın Alma Yasası”nın halen yürürlükte olduğunu bildirdi. Aygün, Türkiye’de de kamu alımlarında yerli sanayi ürünlerinin tercih edilmesini ve ihale şartnamelerinden “ithal yoluyla temin edilecektir” ibarelerinin çıkarılmasını istedi.

    ATO Başkanı, ******’ün Yerli Mallar Sergisi’nin açılışında söylediği “Türkler! Türk malı alınız, Türk malı kullanınız; Türk parası Türk toprağında kalsın” sözlerini herkesin ilke edinmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Çarş. 15 Mayıs 2024 - 5:46